Εκδρομή στην Πέτρα Ιορδανίας με πλοίο από το Σαρμ Ελ Σέιχ

Ενήλικες
205.00
παιδιά
190.00
Επιλέξτε ημερομηνία ταξιδιού
Εισαγάγετε τον συνολικό αριθμό ταξιδιωτών
Στείλε αίτημα
 • Υπηρεσία μεταφοράς
 • Διαθεσιμότητα : Σάββατα-Τετάρτη
 • μαζεύω: 1:30 πμ περίπου
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 11:30 μ.μ περίπου
Εκδρομή από το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Πέτρα με πλοίο, Πέτρα Ιορδανίας. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη εκδρομή στην Πέτρα με πλοίο και να επισκεφθείτε την Άκαμπα και τη βράχο πόλη Πέτρα, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Οι Άραβες Nabataeans χάραξαν υπέροχα κτίρια στον ψαμμίτη πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε σε μια τεράστια περιοχή.

Τιμές

Price per Person
 • 205.00 Price per Ενήλικες
 • 190.00 Price per παιδιά

Περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Παραλαβή και επιστροφή
 • Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής
 • Die Tickets Sharm –Aqaba-Sharm
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Βίζα από την Ιορδανία
 • Βόλτα με άλογο στο φαράγγι (προαιρετικά)
 • Εισιτήριο εισόδου
 • Ελληνόφωνος ξεναγός

Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Ποτά στο εστιατόριο
 • Τυχόν προσθήκες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα

Παίρνω μαζί

 • ταυτότητα ή διαβατήριο
 • Πακέτο πρωινού
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
 • Ζεστά ρούχα το χειμώνα
 • Ελαφριά ρούχα το καλοκαίρι
 • γυαλιά ηλίου
 • Μασίφ παπούτσια

Διαδρομή

Εκδρομή από το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Πέτρα με πλοίο l Petra Jordan

Εκδρομή στην Πέτρα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ , απολαύστε μια όμορφη εκδρομή στην Πέτρα με πλοίο και επισκεφθείτε την Άκαμπα και τη βράχο πόλη της Πέτρα, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, οι Άραβες Ναμπαταοί χάραξαν υπέροχα κτίρια στον ψαμμίτη, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε σε μια τεράστια περιοχή

περιγραφή

Εκδρομή στην Πέτρα Ιορδανίας με πλοίο από το Σαρμ Ελ Σέιχ.

Νωρίς το πρωί ο ξεναγός μας θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ ελ Σέιχ για την άκρως ενδιαφέρουσα εκδρομή σας στην Πέτρα. Στη συνέχεια ταξιδεύετε με ένα κλιματιζόμενο λεωφορείο για το λιμάνι της Τάμπα, όπου επιβιβάζεστε στο πλοίο για Άκαμπα/Ιορδανία (διάρκεια ταξιδιού 40 λεπτά) στις 7 π.μ. Εκεί θα σας περιμένει γερμανόφωνος ξεναγός. Στη συνέχεια οδηγήστε περίπου 2 ώρες στη βράχο πόλη της Πέτρας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, οι Άραβες Ναμπαταοί χάραξαν υπέροχα κτίρια στον ψαμμίτη, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε σε μια τεράστια περιοχή. Μπορείτε να πάτε με άλογο ή με τα πόδια μέσα από το βραχώδες φαράγγι, το Σικ, σε αυτό που είναι ίσως το πιο όμορφο μνημείο, το Θησαυροφυλάκιο . Από εδώ συνεχίζουμε για την οδό Façade , το Ρωμαϊκό Θέατρο, τους Βασιλικούς Τάφους και το Qasr al-Bin t. Μετά το γεύμα στην Πέτρα θα οδηγηθείτε πίσω στην Άκαμπα όπου θα έχετε 1 ώρα ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Για να τελειώσει η μέρα. Μεταφορά στο λιμάνι της Άκαμπα για να πάρετε το πλοίο για την Τάμπα. Κατά την άφιξή σας στο λιμάνι Taba, θα μεταφερθείτε πίσω στο ξενοδοχείο με ένα κλιματιζόμενο αυτοκίνητο.

Εκδρομές από το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Πέτρα

Το « Θησαυροφυλάκιο »

Στη συμβολή του Siq στη λεκάνη της κοιλάδας βρίσκεται το πιθανώς πιο διάσημο κτήριο της Πέτρας, το σχεδόν 40 μέτρα ύψος και πλάτος 25 μέτρα Khazne al-Firaun, χτισμένο σε ελληνιστικό στυλ. Το «Θησαυροφυλάκιο του Φαραώ», όπως ονομαζόταν από τους Βεδουίνους, ήταν στην πραγματικότητα ένας από τους πολυάριθμους βραχώδεις τάφους. Μπορεί να δημιουργήθηκε για τον βασιλιά των Ναβαταίων Αρέτα Δ', ο οποίος κυβέρνησε τον 1ο αιώνα π.Χ. βασίλεψε. Άλλοι ερευνητές χρονολογούν το Khazne, ωστόσο, μόλις τον 2ο αιώνα μ.Χ., την εποχή του αυτοκράτορα Αδριανού. Μια μικρή θόλος, ένας στρογγυλός ναός, πλαισιωμένος από δύο μισά αετώματα, υψώνεται πάνω από μια στοά έξι κορινθιακών κιόνων. Ανάμεσα στους κίονες υπάρχουν ξεπερασμένα λείψανα ανάγλυφων μορφών. Τρύπες από σφαίρες διακρίνονται στην τεφροδόχο στην κορυφή του στρογγυλού κροτάφους. Επιστρέφουν στους πυροβολισμούς των Βεδουίνων που κάποτε είχαν προσπαθήσει να ανοίξουν το υποτιθέμενο δοχείο θησαυρού. Ωστόσο, όπως ολόκληρο το κτήριο και οι άλλοι βασιλικοί τάφοι της Πέτρας , η τεφροδόχος αποτελείται κυρίως από συμπαγή βράχο.

Το Ρωμαϊκό Θέατρο

Στο δρόμο από το Khazne al-Firaun προς το κέντρο της Πέτρας βρίσκεται το Ρωμαϊκό Θέατρο στα αριστερά, το οποίο ήταν επίσης λαξευμένο απευθείας στον βράχο. Ανάλογα με την πηγή, πρόσφερε από 5.000 έως 10.000 θεατές σε 45 σειρές καθισμάτων. Για να αποτρέψουν τη συλλογή νερού στην αρένα όταν έβρεχε, οι Ναβαταίοι εγκατέστησαν ένα εξελιγμένο σύστημα αποχέτευσης. Το τυπικά ρωμαϊκό στυλ του θεάτρου φαίνεται, για παράδειγμα, στην υπερυψωμένη σκηνή. Το πίσω μέρος της σκηνής ήταν διώροφο και διακοσμημένο με τοιχογραφίες, αγάλματα και μαρμάρινες ζωφόρους. Ένας τοίχος ύψους 25 μέτρων έκλεισε το θέατρο από έξω. Όταν χτίστηκε τον 1ο αιώνα, αποκαλύφθηκαν μερικοί ταφικοί θάλαμοι που είχαν προηγουμένως οδηγηθεί στον πίσω βράχο. Στην αρχαιότητα, οι απλοί κάτοικοι της πόλης θάβονταν σε λακκοειδείς τάφους έτσι. Το θέατρο πιθανότατα καταστράφηκε από σεισμό το 363 μ.Χ. Το 1961 ανακαλύφθηκε ξανά και ανασκάφηκε από Αμερικανούς αρχαιολόγους.

Οι Τάφοι του Τείχους του Βασιλιά

Στα βόρεια του θεάτρου, το λεγόμενο «Königswand» υψώνεται στη δεξιά πλευρά. Στα μισά της διαδρομής παρατάσσονται εδώ 13 μνημειακοί ταφικοί ναοί, οι οποίοι ερμηνεύονται ως βασιλικοί τάφοι λόγω του μεγέθους και της διακόσμησής τους. Μεταξύ αυτών είναι ο «τάφος του παλατιού», το μεγαλύτερο συγκρότημα της Πέτρας, ο «Κορινθιακός τάφος», ο «τάφος του στρατιώτη» και ο «τάφος του ουρανού» του 2ου ή 3ου αιώνα μ.Χ.. Η βράχος του περιλαμβάνει τρεις ταφικές κόγχες. Διαθέτει επίσης προαύλιο που περιβάλλεται από κίονες, στους οποίους μπορείτε να φτάσετε μέσω πλινθόκτιστης υποδομής. Βόρεια των λεγόμενων βασιλικών τάφων βρίσκεται ο κάπως μικρότερος «τάφος του Sextius Florentinus». Οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί των τάφων δείχνουν επιρροές από τη Ναβαταία, την Ελληνική και τη Ρωμαϊκή.

Εκδρομή από το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Πέτρα με πλοίο l Petra Jordan

Σημείο Συνάντησης: Το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ---- Σημείο Επιστροφής Το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Reviews (0 Reviews)

Πώς κάνετε κράτηση;

Πώς μπορείτε να κάνετε κράτηση; Οι ερωτήσεις / οι ανησυχίες σας είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Επομένως, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για επείγοντα θέματα τηλεφωνικά στον αριθμό κινητού 00201000835673 (είναι δυνατά και μηνύματα WhatsApp και Viber) "σχεδόν" 24 ώρες ή με απευθείας ταχυδρομείο στο info@book-tour-egypt.com .... Συμπληρώστε τα δεδομένα στη σελίδα "Κράτηση τώρα", στείλτε μας email ή καλέστε στο 00201000835673. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε ένα κατάλληλο ραντεβού με τον ξεναγό μας στο ξενοδοχείο σας. Μετά την άφιξή σας, θα σας συναντήσει και θα σας δώσει περι... ...Συνέχισε να διαβάζεις

Πώς πληρώνετε;

Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση μέσω της τράπεζάς σας στον λογαριασμό μας ή να πληρώσετε με μετρητά επιτόπου στην Αίγυπτο. Όταν φτάσετε στην Αίγυπτο, ο ξεναγός μας θα σας επισκεφτεί στο ξενοδοχείο, θα εισπράξει τα χρήματα ή το υπόλοιπο και θα σας δώσει την απόδειξη Προσφέρουμε πέντε επιλογές: - Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση στον λογαριασμό μας μέσω της τράπεζάς σας - Μεταφορά ολόκληρου του ποσού ή μερικού ποσού ως κατάθεση Πληρωμή μέσω PayPal (ενδεχομένως να σχετίζεται με χρεώσεις) Πληρωμή στον υπάλληλο μας στο αεροδρόμιο με μετρητά Η πληρωμή για... ...Συνέχισε να διαβάζεις