Διώρυγα του Σουέζ Χάφεν | Πέρασμα της Διώρυγας του Σουέζ, Διώρυγα του Σουέζ

Επιλέξτε ημερομηνία ταξιδιού
Εισαγάγετε τον συνολικό αριθμό ταξιδιωτών
Στείλε αίτημα
  • Υπηρεσία μεταφοράς
  • Διαθεσιμότητα :
  • μαζεύω:
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:
Λιμάνι της Διώρυγας του Σουέζ, Πέρασμα Διώρυγας του Σουέζ, Διώρυγα του Σουέζ, Το κανάλι του Σουέζ (στα ελληνικά στην πραγματικότητα Κανάλι του Σουέζ) είναι ένα κανάλι μήκους 163 χιλιομέτρων που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα και επομένως αποτελεί σημαντική συντόμευση στη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας , καθώς τα πλοία είναι διαφορετικά η Αφρική θα έπρεπε να κυκλοφορεί. Η διώρυγα του Σουέζ ξεκινά από τη Μεσόγειο κοντά στο λιμάνι του Πορτ Σάιντ και καταλήγει στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στην πόλη του Σουέζ, η οποία έδωσε το όνομά της στο κανάλι. Οι πόλεις έχουν περίπου 500.000 κατοίκους που έρχονται εδώ κυρίως μέσω του καναλιού. Ταυτόχρονα, η διώρυγα είναι μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της πραγματικής ηπειρωτικής χώρας της Αιγύπτου και της χερσονήσου του Σινά και επομένως και το σύνορο μεταξύ Αφρικής και Ασίας. Λιμάνι της Διώρυγας του Σουέζ, Πέρασμα Διώρυγας του Σουέζ, Διώρυγα του Σουέζ, Λιμάνι της Διώρυγας του Σουέζ, Πέρασμα Διώρυγας του Σουέζ

Τιμές

Διαδρομή

Λιμάνι της διώρυγας του Σουέζ | Πέρασμα της διώρυγας του Σουέζ , Διώρυγα του Σουέζ l.

Η Διώρυγα του Σουέζ ή η Διώρυγα του Σουέζ είναι ένα ναυτιλιακό κανάλι στην Αίγυπτο μεταξύ των πόλεων λιμάνι του Πορτ Σάιντ και του Πορτ Ταουφίκ κοντά στο Σουέζ , που συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα με την Ερυθρά Θάλασσα μέσω του Ισθμού του Σουέζ, εξοικονομώντας τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα μεταξύ του Βόρειου Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού . διαδρομή γύρω από την Αφρική. Άνοιξε στις 17 Νοεμβρίου 1869. Το μήκος του στην ξηρά είναι 162,25 km. Από την εμβάθυνση που ολοκληρώθηκε το 2009, έχει μήκος 193,30 km συμπεριλαμβανομένων των καναλιών πρόσβασης βόρεια και νότια. Το κανάλι αποτελεί το σύνορο μεταξύ Αφρικής και Ασίας .

ΕΝΑ

Η Διώρυγα του Σουέζ (στα ελληνικά στην πραγματικότητα η Διώρυγα του Σουέζ ) είναι ένα κανάλι μήκους 163 χιλιομέτρων που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα και επομένως αποτελεί σημαντική συντόμευση στη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, καθώς διαφορετικά τα πλοία θα έπρεπε να παρακάμψουν την Αφρική . Η Διώρυγα του Σουέζ ξεκινά από τη Μεσόγειο στο λιμάνι του Πορτ Σάιντ και καταλήγει στην Ερυθρά Θάλασσα στην πόλη του Σουέζ, η οποία έδωσε το όνομά της στο κανάλι. Οι πόλεις έχουν περίπου 500.000 κατοίκους που έρχονται εδώ κυρίως μέσω του καναλιού. Ταυτόχρονα, το κανάλι είναι μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της πραγματικής ηπειρωτικής χώρας της Αιγύπτου και της χερσονήσου του Σινά και ως εκ τούτου και τα σύνορα μεταξύ Αφρικής και Ασίας.

ιστορία

Ήδη από το 1400 π.Χ., οι φαραώ Seti I και Ramsis II άρχισαν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν ένα κανάλι που θα συνέδεε την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα. Λόγω φυσικών συνθηκών, αυτό ήταν ήδη δυνατό με την τεχνολογία της εποχής. Ωστόσο, λόγω διαφόρων συνθηκών, η κατασκευή της τότε διώρυγας του Σουέζ κράτησε μέχρι το 500 π.Χ. Μόλις μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα, το κανάλι ήταν και πάλι λάσπη.

Ωστόσο, η ιδέα ενός καναλιού μεταξύ της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας δεν έσβησε, έτσι ώστε το 1846, μετά από έρευνα που ανατέθηκε, μια ομάδα μελέτης διαπίστωσε ότι η διαφορά στα δύο επίπεδα της θάλασσας ήταν ασήμαντη. Ακολούθησε περαιτέρω σχεδιασμός και ο μηχανικός και διπλωμάτης Ferdinand de Lesseps πήρε τελικά την άδεια να χτίσει το κανάλι το 1856.

Οι εργασίες στο κανάλι του Σουέζ διήρκεσαν σχεδόν 10 χρόνια, από τις 25 Απριλίου 1859 έως τις 18 Μαρτίου 1869. Για την κατασκευή, όλα τα οικοδομικά υλικά έπρεπε να μεταφερθούν από την Ευρώπη στην Αίγυπτο , καθώς δεν ήταν διαθέσιμα στην Αίγυπτο. Έπρεπε να σκαφτεί ένα κανάλι από τον Νείλο μέχρι τη Διώρυγα του Σουέζ για την παροχή πόσιμου νερού στους εργάτες, διαφορετικά η παροχή πόσιμου νερού των εργαζομένων θα ήταν πολύ ακριβή. Συνολικά, η κατασκευή του καναλιού κόστισε 19 εκατομμύρια λίρες και συμμετείχαν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους 125.000 πέθαναν κατά τη διαδικασία.

Μετά τα αρχικά προβλήματα οδοντοφυΐας, η Διώρυγα του Σουέζ είναι πλέον μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος για την Αίγυπτο. Το ετήσιο εισόδημα είναι σήμερα περίπου 3 δισ. ευρώ και προκύπτει από τέλη για τη διέλευση της διώρυγας του Σουέζ έως και 8 ευρώ ανά τόνο βάρους. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τη Διώρυγα του Σουέζ ωφελεί την ίδια την Αίγυπτο. Ωστόσο, εξαρτήματα χρησιμοποιούνται και για τη συντήρηση του καναλιού. Ειδικότερα, το κανάλι πρέπει να προστατεύεται από λάσπη. Αλλά η κυβέρνηση στοχεύει επίσης να τη διευρύνει για ακόμη μεγαλύτερα πλοία. Τα έξοδα για κλειδαριές δεν επιβαρύνονται, καθώς δεν απαιτούνται λόγω της έλλειψης διαφοράς ύψους μεταξύ της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας.

Πέρασμα της διώρυγας του Σουέζ, διέλευση

Η διώρυγα του Σουέζ μπορεί να διασχιστεί μόνο από μία κατεύθυνση. Ο λόγος για αυτό είναι το μικρό πλάτος, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 280 μέτρων στα νότια και 345 μέτρων στα βόρεια στην επιφάνεια του νερού. Στο βάθος της διώρυγας του Σουέζ, βάθους 22,5 μέτρων, το πλάτος είναι μεταξύ 195 και 215 μέτρων.

Ως εκ τούτου, το κανάλι μπορεί να περάσει μόνο σε νηοπομπές, οι οποίες χρειάζονται 11 έως 16 ώρες. Για να αυξηθεί η χωρητικότητα εδώ, το Bittersee, που βρίσκεται στη μέση της διώρυγας του Σουέζ, χρησιμοποιείται ως ζώνη αναμονής όπου μπορούν να περάσουν τα πλοία. Το κανάλι έχει πλέον αριθμό διέλευσης 15.000 πλοίων ετησίως, μεταφέροντας το 14% των παγκόσμιων ναυτιλιακών εμπορευμάτων.

κρουαζιέρα

Οι κρουαζιέρες διασχίζουν επίσης τη διώρυγα του Σουέζ, αλλά αυτό έχει να κάνει λιγότερο με την εξερεύνηση του τοπίου και πολύ περισσότερο με τον προορισμό του πλοίου. Ωστόσο, αυτά είναι μάλλον σπάνια για δύο λόγους. Από τη μία πλευρά, τα επιβατηγά πλοία πρέπει επίσης να πληρώνουν τέλη όταν διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ, έτσι ώστε αυτό να κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ για μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Αλλά το ίδιο το πέρασμα δεν είναι πολύ συναρπαστικό για τους παραθεριστές, αφού το κανάλι διασχίζει την έρημο, που γρήγορα γίνεται μονότονο και έχει μικρή ποικιλία. Ως εκ τούτου, συχνά προσφέρεται στους παραθεριστές να κάνουν ένα ταξίδι στο Κάιρο ενώ διασχίζουν το κανάλι. Για το σκοπό αυτό, οι επιβάτες αποβιβάζονται στη στεριά πριν από την έναρξη της διέλευσης από τη Διώρυγα του Σουέζ και ταξιδεύουν με λεωφορείο στο Κάιρο και στη συνέχεια παίρνουν το λεωφορείο στο τελικό σημείο του καναλιού.

Λιμάνι της διώρυγας του Σουέζ | Πέρασμα Καναλιού του Σουέζ, Διώρυγα του Σουέζ

Reviews (0 Reviews)

Πώς κάνετε κράτηση;

Πώς μπορείτε να κάνετε κράτηση; Οι ερωτήσεις / οι ανησυχίες σας είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Επομένως, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για επείγοντα θέματα τηλεφωνικά στον αριθμό κινητού 00201000835673 (είναι δυνατά και μηνύματα WhatsApp και Viber) "σχεδόν" 24 ώρες ή με απευθείας ταχυδρομείο στο info@book-tour-egypt.com .... Συμπληρώστε τα δεδομένα στη σελίδα "Κράτηση τώρα", στείλτε μας email ή καλέστε στο 00201000835673. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε ένα κατάλληλο ραντεβού με τον ξεναγό μας στο ξενοδοχείο σας. Μετά την άφιξή σας, θα σας συναντήσει και θα σας δώσει περι... ...Συνέχισε να διαβάζεις

Πώς πληρώνετε;

Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση μέσω της τράπεζάς σας στον λογαριασμό μας ή να πληρώσετε με μετρητά επιτόπου στην Αίγυπτο. Όταν φτάσετε στην Αίγυπτο, ο ξεναγός μας θα σας επισκεφτεί στο ξενοδοχείο, θα εισπράξει τα χρήματα ή το υπόλοιπο και θα σας δώσει την απόδειξη Προσφέρουμε πέντε επιλογές: - Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση στον λογαριασμό μας μέσω της τράπεζάς σας - Μεταφορά ολόκληρου του ποσού ή μερικού ποσού ως κατάθεση Πληρωμή μέσω PayPal (ενδεχομένως να σχετίζεται με χρεώσεις) Πληρωμή στον υπάλληλο μας στο αεροδρόμιο με μετρητά Η πληρωμή για... ...Συνέχισε να διαβάζεις