2ήμερη εκδρομή στο Κάιρο και το Λούξορ με αεροπλάνο από το Sharm el Sheihkh

Ενήλικες
240.00
παιδιά
200.00
Επιλέξτε ημερομηνία ταξιδιού
Εισαγάγετε τον συνολικό αριθμό ταξιδιωτών
Στείλε αίτημα
 • Υπηρεσία μεταφοράς
 • Διαθεσιμότητα : Κάθε μέρα
 • μαζεύω: 4:30 π.μ.
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 9:30 μ.μ.
2ήμερη εκδρομή στο Κάιρο και το Λούξορ με αεροπλάνο από το Sharm el Sheihkh. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ απολαύστε μια υπέροχη εκδρομή στο Κάιρο και το Λούξορ με αεροπλάνο και επισκεφθείτε τις πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου, της Σφίγγας, του Αιγυπτιακού Εθνικού Μουσείου, του Μπαζάρ Χαν Ελ-Χαλίλι, της Θήβας-Δύσης, της Κοιλάδας των Βασιλέων , Ναός της βασίλισσας Χατσεψούτ και του Κολοσσού του Μέμνονα και της Ανατολικής Θήβας με τον ναό του Καρνάκ.

Τιμές

Price per Person
 • 240.00 Price per Ενήλικες
 • 200.00 Price per παιδιά

Περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Γεύμα σε Κάιρο & Λούξορ
 • Διαμονή στο Κάιρο με πρωινό
 • Εισιτήριο πτήσης εσωτερικού
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Πυραμίδες και σφίγγα
 • Είσοδοι στο Αιγυπτιακό Μουσείο
 • Πυραμίδες και σφίγγα
 • Είσοδοι στο Ναό του Καρνάκ - Κοιλάδα των Βασιλέων - Νεκροταφείο της Βασίλισσας Χατσεψούτ
 • Ελληνόφωνος ταξιδιωτικός οδηγός στο Κάιρο-Λούξορ
 • Είσοδοι στο Αιγυπτιακό Μουσείο

Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Βόλτα με Felucca
 • Ποτά στο εστιατόριο
 • Εκπομπή Ήχου & Φωτός
 • Τυχόν προσθήκες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα

Παίρνω μαζί

 • Έγκυρο διαβατήριο με βίζα
 • Πακέτο πρωινού
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
 • Ζεστά ρούχα το χειμώνα
 • Ελαφριά ρούχα το καλοκαίρι
 • γυαλιά ηλίου

Διαδρομή

Διήμερο ταξίδι στο Κάιρο και το Λούξορ αεροπορικώς από το Sharm el Sheihkh

Περιγραφή:

1η μέρα: Πτήση για Κάιρο - Οι Πυραμίδες της Γκίζας, το Αιγυπτιακό Μουσείο και το Παζάρι Khan El-Khalili - Πτήση για το Λούξορ

Θα μεταφερθείτε από το ξενοδοχείο σας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ νωρίς το πρωί για μια πτήση 45 λεπτών στο Κάιρο. Στο Κάιρο θα σας καλωσορίσει ο γερμανόφωνος ξεναγός σας, ο οποίος θα σας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. Η εκδρομή ξεκινά με μια επίσκεψη στο Αιγυπτιακό Μουσείο, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Καΐρου, όπου εκτίθενται πάνω από 120.000 έργα τέχνης. Ολόκληρη η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει αντικείμενα από το Παλαιό, το Μέσο και το Νέο Βασίλειο, καθώς και την έκθεση του βασιλιά Tut Ankh Amun. Μετά την επίσκεψη στο Αιγυπτιακό Μουσείο θα οδηγηθείτε σε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου > Οι Μεγάλες Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου. Η περιήγηση στην πυραμίδα τελειώνει στη Σφίγγα και τους γύρω ναούς. Στη συνέχεια, γευματίστε σε ένα τοπικό εστιατόριο. Τέλος, κάντε μια βόλτα στα σοκάκια του παζαριού Khan-El-Kalili και ζήστε τις διαφορετικές μυρωδιές, τις θορυβώδεις ευκαιρίες και τις πολύχρωμες προσφορές φαγητού , ρούχα, αναμνηστικά, χειροτεχνήματα κ.λπ. Στο τέλος της ημέρας θα οδηγήσετε σε ξενοδοχείο 3 αστέρων όπου θα έχετε τη διαμονή σας με πρωινό

Ημέρα 2: Κοιλάδα των Βασιλέων , Ναός Χατσεψούτ, Μονή Μέμνων και Ναός Καρνάκ - Πτήση επιστροφής στο Σαρμ ελ Σέιχ

Την επόμενη μέρα θα σας παραλάβουν από το ξενοδοχείο γύρω στις 6 π.μ. και θα σας οδηγήσουν στο αεροδρόμιο για να πάρετε την πτήση εσωτερικού της Egypt Air για Λούξορ στις 7:30 π.μ. Ο χρόνος πτήσης είναι περίπου μία ώρα. Έτσι, θα προσγειωθείτε στο Λούξορ γύρω στις 8:30 π.μ. Εκεί θα σας περιμένει γερμανόφωνος ξεναγός. Στη συνέχεια το ταξίδι ξεκινά στη δυτική όχθη του Νείλου (Δυτική Θήβα) στην Κοιλάδα των Βασιλέων, για να επισκεφτούμε 3 ενδιαφέροντες τάφους. Συνεχίστε στο Deir el Bahary για να επισκεφθείτε το νεκροτομείο της βασίλισσας Hatshepsut. Στην επιστροφή κάνετε μια σύντομη στάση στο Μέμνων - Κολοσσοί Μετά το μεσημεριανό γεύμα επιστροφή στην ανατολική όχθη του Νείλου (Θήβα - Ανατολή) για να επισκεφθείτε το πανέμορφο συγκρότημα ναών του Καρνάκ με την ιερή λίμνη. Στο τέλος της μέρας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ για πτήση εσωτερικού στο Σαρμ ελ Σέιχ. Κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο Sharm el Sheikh, θα μεταφερθείτε πίσω στο ξενοδοχείο με ένα κλιματιζόμενο αυτοκίνητο.

Εκδρομές από το Σαρμ ελ Σέιχ στο Κάιρο και το Λούξορ

Πυραμίδες της Γκίζας

Οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι τα μόνα εναπομείναντα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίσματα στον κόσμο. Απέχουν περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο του Καΐρου, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, ακριβώς στα περίχωρα της Γκίζας, ένα προάστιο του Καΐρου με 2 εκατομμύρια κατοίκους. Η απόσταση από το κέντρο της πόλης της Γκίζας είναι περίπου 8 χιλιόμετρα. Όλη η περιοχή βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Νείλου, αλλά σε κάποια απόσταση από αυτόν, γι' αυτό και βρίσκεται στην έρημο.

Εκτός από τις τρεις κύριες πυραμίδες, την πυραμίδα του Χέοπα, την πυραμίδα του Chephren και την πυραμίδα του Menkaure, οι πυραμίδες του Gizeh περιλαμβάνουν επίσης τη Μεγάλη Σφίγγα της Gizeh, πολλές άλλες μικρές πλευρικές πυραμίδες στις οποίες, για παράδειγμα, οι σύζυγοι του θάβονταν οι Φαραώ, καθώς και τα εργατικά χωριά, οι ναοί και οι ταφικοί χώροι.

Οι πυραμίδες της Γκίζας χτίστηκαν τα έτη 2620 έως 2500 π.Χ., που αντιστοιχεί στην 4η δυναστεία. Αλλά και πριν από αυτό, κατά την 1η έως την 3η δυναστεία, η έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων των πυραμίδων της Γκίζας και της Σφίγγας χρησιμοποιήθηκε ως τάφος των Φαραώ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό οι τάφοι που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή καταστράφηκαν κατά την κατασκευή των πυραμίδων.

Το Αιγυπτιακό Μουσείο

Το Αιγυπτιακό Μουσείο στην ανατολική όχθη του Νείλου στο Κάιρο ιδρύθηκε το 1857 από την August Mariette και σήμερα περιλαμβάνει περίπου 150.000 εκθέματα από 4.500 χρόνια αιγυπτιακής ιστορίας. Αν και μόνο ένα μικρό μέρος είναι καθόλου προσβάσιμο στους επισκέπτες, ο διαθέσιμος χρόνος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο δεν είναι μακράν αρκετός για να αποκτήσετε κάποια εικόνα, πόσο μάλλον μια επισκόπηση των εκθεμάτων. Μπορεί ακόμη και να είναι δύσκολο ή αδύνατο για τους μη μυημένους να κατανοήσουν και να ταξινομήσουν την ποικιλομορφία και την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. Η Σφίγγα της Γκίζας

Η Σφίγγα της Γκίζας

Η Σφίγγα Γκίζα είναι το μεγαλύτερο αιγυπτιακό γλυπτό . Ήταν λαξευμένο στον ασβεστολιθικό βράχο του Οροπεδίου της Γκίζας και απεικονίζει ένα ξαπλωμένο λιοντάρι με ανθρώπινο κεφάλι και τη λεγόμενη μαντίλα Νέμες.Η Σφίγγα ήταν αρχικά βαμμένη με κοκκινωπή ώχρα και είχε επίσης μια κατσίκα, η οποία έπεσε στην αρχαιότητα. Κομμάτια του βρίσκονται τώρα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Η Κοιλάδα των Βασιλέων

ήταν μια νεκρόπολη στην αρχαία Αίγυπτο όπου μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί 64 τάφοι και λάκκοι. Μια ανωμαλία ραντάρ, η οποία ερμηνεύεται ως τάφος, θεωρείται "KV65" αλλά δεν έχει διερευνηθεί περαιτέρω μέχρι σήμερα. Οι τάφοι των ηγεμόνων του Νέου Βασιλείου (περίπου 1550 π.Χ. έως 1069 π.Χ.[2], 18η έως 20η δυναστεία) βρίσκονται ειδικότερα στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Η κοιλάδα βρίσκεται στη Θήβα-Δυτικά, απέναντι από το Καρνάκ, στην άκρη της ερήμου και περιβάλλεται από ψηλά βουνά, κυρίως τη φυσική πυραμίδα των βράχων el Korn ή el-Qurn (Το Κέρας). Σχεδόν ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Θήβας σχηματίζει μια τεράστια νεκρόπολη. Στα νότια βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλισσών. Παρά τη δραστηριότητα χιλιάδων ετών από ταφικούς ληστές και ληστές, η Κοιλάδα των Βασιλέων εξακολουθούσε να παρέχει στους σύγχρονους Αιγυπτιολόγους πολυάριθμα εξαιρετικά πολύτιμα ευρήματα ανασκαφών. Μεταξύ άλλων, ο σε μεγάλο βαθμό άθικτος τάφος του Τουταγχαμών (KV62) ανακαλύφθηκε εδώ το 1922 από τον Χάουαρντ Κάρτερ.

το συγκρότημα ναών του Καρνάκ

Οι ναοί του Λούξορ και οι ναοί του Καρνάκ συνδέονταν κάποτε με μια λεωφόρο σφίγγων, την οποία ακολουθούσαν οι πομπές της Αρχαίας Αιγύπτου. Μια τέτοια πομπή συνδέθηκε με το Opetfest, το φεστιβάλ της ανανέωσης. Τα ερείπια αυτής της λεωφόρου των σφιγγών σώζονται στην είσοδο και των δύο ναών. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις το συγκρότημα ναών του Καρνάκ. Αυτό ισχύει τόσο για την επέκταση της περιοχής όσο και για την αντίστοιχη χρονολογική κατανομή. Η πρακτικά ανύπαρκτη χρονολογία μέσα στις πολλές οικοδομικές φάσεις προκαλεί επίσης σύγχυση, γιατί πολλοί ηγεμόνες έχτισαν, γκρέμισαν, ανακαίνιζαν και ξαναέχτιζαν όπου υπήρχε χώρος. Θεωρήθηκε επίσης καλός τρόπος να αφήσει κανείς την υπογραφή του στο Καρνάκ. Ωστόσο, θεωρούνταν επίσης «καλοί τρόποι» να γκρεμίζεις τα άδυτα των προκατόχων και να δημιουργείς τα δικά σου κτίρια από τις πέτρες τους, ή τουλάχιστον να ξύνεις τα καρτούκια και τα στυλιζαρισμένα πρόσωπα. Το Hatshepsut, ο Amenhotep IV (Achnaton) και ο Tutankhamun είναι διάσημα παραδείγματα. Η μερικές φορές πολύ κακή κατάσταση διατήρησης μεμονωμένων περιοχών δεν διευκολύνει επίσης τα πράγματα. Σας προτείνουμε την παράσταση φωτός και ήχου που γίνεται κάθε απόγευμα στο συγκρότημα κοντά στην Ιερά Λίμνη. Οι κατανοητές επεξηγήσεις υποστηρίζονται με εφέ φωτισμού που υπογραμμίζουν μεμονωμένες φάσεις κατασκευής και τις αντιστοιχούν επίσης στη χρονολογία και τον κατασκευαστή τους. Βασικά, ολόκληρο το συγκρότημα μπορεί να χωριστεί σε τρεις συνοικίες, οι οποίες ήταν αφιερωμένες σε όλους τους θεούς. Από τη μια αυτή είναι η περιοχή του Mut στα νότια, από τη δεύτερη στα βόρεια η περιοχή του Month και από την τρίτη στο κέντρο η μεγαλύτερη και πιο σύνθετη περιοχή, η περιοχή του Amun. Για να μην χαθεί ο προσανατολισμός, στο παρακάτω σχέδιο φαίνεται μόνο η κεντρική συνοικία του Amun, η οποία - από τουριστική άποψη - είναι επίσης η πιο ενδιαφέρουσα και χωρίς αμφιβολία η πιο μνημειακή περιοχή του συγκροτήματος του ναού. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο σε κάθε επισκέπτη που περπατά στη λεωφόρο των σφίγγων και βλέπει τον πανίσχυρο πρώτο πυλώνα να μεγαλώνει σαν βουνό μπροστά τους στον αιώνιο γαλάζιο ουρανό

Οι Κολοσσοί του Μέμνονα

Οι Κολοσσοί του Μέμνονα είναι δύο αρχαία αιγυπτιακά κολοσσιαία αγάλματα του 14ου αιώνα π.Χ. που στέκονται δίπλα-δίπλα. Βρίσκονται στην κοιλάδα του Νείλου όχι μακριά από την Κοιλάδα των Βασιλέων (Bibân el-Molûk) στη Δυτική Θήβα. Τα αγάλματα βρίσκονταν στο παρελθόν μπροστά από τους πυλώνες της εισόδου του ναού του Amenhotep III. (Αιγύπτιος Amenhotep III), φαραώ της 18ης δυναστείας .

Ο ναός Χατσεψούτ

Βρίσκεται στο Deir el Bahri στη δυτική όχθη του Νείλου στη Δυτική Θήβα, ο ναός Hatshepsut είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα και μια εντυπωσιακή μαρτυρία της αρχαίας αιγυπτιακής αρχιτεκτονικής. Εξίσου εξαιρετικό με την κατασκευή του είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι η κατασκευή του ναού Hatshepsut έγινε από μια γυναίκα. Ο υπέροχος ασβεστολιθικός ναός, που έχει διατηρηθεί καλά μέχρι σήμερα, χτίστηκε σε μόλις 15 χρόνια. Αυτό το λεγόμενο σπίτι εκατομμυρίων ετών δηλώνει τον βασιλικό νεκρικό ναό και ήταν μια έκφραση της μυστικιστικής ένωσης του βασιλιά με μια ισχυρή αιγυπτιακή θεότητα, η οποία έκανε τον βασιλιά να συνεχίσει να υπάρχει.

Ο ναός Hatshepsut αφηγείται την ιστορία μιας επιτυχημένης γυναίκας στην αρχαία Αίγυπτο. Η Χατσεψούτ ήταν κόρη του Θουτμόζ Α'. Μετά τον θάνατο του συζύγου της Θουτμόζ Β', ανέλαβε τις κρατικές υποθέσεις για τον Θουτμόζ Γ', τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου, ο οποίος ήταν ακόμη ανήλικος τότε. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η ίδια η Χατσεψούτ δεν είχε δικαίωμα να κληρονομήσει και παρ' όλα αυτά είχε στεφθεί φαραώ το δεύτερο έτος της βασιλείας της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της έλειπε η αποδοχή ως γυναίκα και αντιμετώπισε αντίποινα. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι σημείωσε σημαντική πολιτική επιτυχία. Υπό τη βασιλεία της Βασίλισσας της 18ης Δυναστείας, η οποία κυβέρνησε από το 1479 έως το θάνατό της το 1458 π.Χ. η Αίγυπτος γνώρισε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής άνθησης και μια μακρά περίοδο ειρήνης.

Η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων, στείλτε μας μια ερώτηση και θα κάνουμε μια προσφορά με την ακριβή τιμή.

Σημείο Συνάντησης: Το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ---- Σημείο Επιστροφής Το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Reviews (0 Reviews)

Πώς κάνετε κράτηση;

Πώς μπορείτε να κάνετε κράτηση; Οι ερωτήσεις / οι ανησυχίες σας είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Επομένως, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για επείγοντα θέματα τηλεφωνικά στον αριθμό κινητού 00201000835673 (είναι δυνατά και μηνύματα WhatsApp και Viber) "σχεδόν" 24 ώρες ή με απευθείας ταχυδρομείο στο info@book-tour-egypt.com .... Συμπληρώστε τα δεδομένα στη σελίδα "Κράτηση τώρα", στείλτε μας email ή καλέστε στο 00201000835673. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε ένα κατάλληλο ραντεβού με τον ξεναγό μας στο ξενοδοχείο σας. Μετά την άφιξή σας, θα σας συναντήσει και θα σας δώσει περι... ...Συνέχισε να διαβάζεις

Πώς πληρώνετε;

Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση μέσω της τράπεζάς σας στον λογαριασμό μας ή να πληρώσετε με μετρητά επιτόπου στην Αίγυπτο. Όταν φτάσετε στην Αίγυπτο, ο ξεναγός μας θα σας επισκεφτεί στο ξενοδοχείο, θα εισπράξει τα χρήματα ή το υπόλοιπο και θα σας δώσει την απόδειξη Προσφέρουμε πέντε επιλογές: - Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση στον λογαριασμό μας μέσω της τράπεζάς σας - Μεταφορά ολόκληρου του ποσού ή μερικού ποσού ως κατάθεση Πληρωμή μέσω PayPal (ενδεχομένως να σχετίζεται με χρεώσεις) Πληρωμή στον υπάλληλο μας στο αεροδρόμιο με μετρητά Η πληρωμή για... ...Συνέχισε να διαβάζεις