Εκδρομή Σαρμ Ελ Σέιχ-Κάιρο 2 ημέρες

Ενήλικες
110.00
παιδιά
70.00
Επιλέξτε ημερομηνία ταξιδιού
Εισαγάγετε τον συνολικό αριθμό ταξιδιωτών
Στείλε αίτημα
 • Υπηρεσία μεταφοράς
 • Διαθεσιμότητα : Κάθε μέρα
 • μαζεύω: 1:30 το πρωί
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 11:30 μ.μ.
Εκδρομή Σαρμ Ελ Σέιχ-Κάιρο 2 ημέρες. Επισκεφθείτε τις πυραμίδες, τη Σφίγγα, το Αιγυπτιακό Μουσείο, την πυραμίδα, τους τάφους των αξιωματούχων στη Σακκάρα, το Παζάρι Khan-el-Khalili, την Ακρόπολη του Sala Din και το Αλαβάστρινο Τζαμί του .. Περιλαμβάνει είσοδο, ένα πρωινό και δύο γεύματα . 10 € επιβάρυνση μονόκλινου Sharm, Sharm El Sheikh, εκδρομή στο Κάιρο από Sharm El Sheikh, Κάιρο, Sharm el Sheikh, πυραμίδες, Σφίγγα, Αιγυπτιακό Εθνικό Μουσείο, κλιμακωτή πυραμίδα, επίσημοι τάφοι στη Saqqara, ξενάγηση πόλης, παζάρι Khan-el-Khalili , ακρόπολη Sala Din, αλαβάστρινο τζαμί.

Τιμές

Price per Person
 • 110.00 Price per Ενήλικες
 • 70.00 Price per παιδιά

Περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Ταξίδι με λεωφορείο Σαρμ Ελ Σέιχ -Κάιρο- Σαρμ Ελ Σέιχ
 • Επίσκεψη στις πυραμίδες της Γκίζας και της Σφίγγας
 • Επίσκεψη της πυραμίδας στη Σακκάρα
 • Επίσκεψη στους τάφους αξιωματούχων στη Σακκάρα
 • Επίσκεψη στο Αιγυπτιακό Μουσείο
 • Επίσκεψη στην ακρόπολη και το αλαβάστρινο τζαμί
 • Επίσκεψη στο παζάρι Khan El Kallili.
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό
 • Μεσημεριανό την 1η ημέρα. τη 2η μέρα πρωινό και μεσημεριανό
 • Όλα τα τέλη εισόδου στα αξιοθέατα
 • Ελληνόφωνος οδηγός

Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

 • Βόλτα Felluk
 • Ποτά στο εστιατόριο
 • Τυχόν προσθήκες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα

Παίρνω μαζί

 • Έγκυρο διαβατήριο με βίζα
 • Πακέτο πρωινού
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
 • Ζεστά ρούχα το χειμώνα
 • Ελαφριά ρούχα το καλοκαίρι
 • γυαλιά ηλίου

Διαδρομή

Εκδρομή Σαρμ Ελ Σέιχ-Κάιρο 2 ημέρες.

Επισκεφθείτε τις Πυραμίδες , τη Σφίγγα , το Αιγυπτιακό Μουσείο , την Πυραμίδα των Βημάτων , τους Επίσημους Τάφους Σακκάρα , το Παζάρι Khan-el-Khalili , την Ακρόπολη Sala Din και το Αλαβάστρινο Τζαμί του... Περιλαμβάνει είσοδο, ένα πρωινό και 2 μεσημεριανά γεύματα. Ενιαίο συμπλήρωμα 10€

Περιγραφή:

Αυτή η εκδρομή σας δίνει πολύ περισσότερο χρόνο για να δείτε τα αξιοθέατα. Η διαδρομή μήκους 475 χιλιομέτρων με το λεωφορείο σας μεταφέρει στην όμορφη διαδρομή κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας και μέσω της επιβλητικής ερήμου του Σινά στο Κάιρο. Διαρκεί περίπου 6 ώρες.

Στο Κάιρο θα ξεκινήσετε το πρόγραμμα με μια επίσκεψη στην πυραμίδα και τους επίσημους τάφους στη Σακκάρα.

Μετά το γεύμα επισκεφθείτε τις Πυραμίδες της Γκίζας και τη Σφίγγα. Στη συνέχεια οδηγήστε στο ξενοδοχείο που έχετε κάνει κράτηση.

Τη 2η μέρα θα ξεκινήσετε το πρόγραμμα με μια επίσκεψη στο Αιγυπτιακό Εθνικό Μουσείο, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Καΐρου.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα επισκεφθείτε την Ακρόπολη και το Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Άλι και στη συνέχεια επισκεφθείτε το Παζάρι Khan-el-Khalili. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Εκδρομές από Σαρμ στο Κάιρο με λεωφορείο 2 ημέρες

Πυραμίδες της Γκίζας

Οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι τα μόνα εναπομείναντα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίσματα στον κόσμο. Απέχουν περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο του Καΐρου, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, ακριβώς στα περίχωρα της Γκίζας, ένα προάστιο του Καΐρου με 2 εκατομμύρια κατοίκους. Η απόσταση από το κέντρο της πόλης της Γκίζας είναι περίπου 8 χιλιόμετρα. Όλη η περιοχή βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Νείλου, αλλά σε κάποια απόσταση από αυτόν, γι' αυτό και βρίσκεται στην έρημο.

Εκτός από τις τρεις κύριες πυραμίδες, την πυραμίδα του Χέοπα, την πυραμίδα του Chephren και την πυραμίδα του Menkaure, οι πυραμίδες του Gizeh περιλαμβάνουν επίσης τη Μεγάλη Σφίγγα του Gizeh, πολλές άλλες μικρές πλευρικές πυραμίδες στις οποίες, για παράδειγμα, οι σύζυγοι του θάβονταν οι Φαραώ, καθώς και τα εργατικά χωριά, οι ναοί και οι ταφικοί χώροι.

Οι πυραμίδες της Γκίζας χτίστηκαν τα έτη 2620 έως 2500 π.Χ., που αντιστοιχεί στην 4η δυναστεία. Αλλά και πριν από αυτό, κατά την 1η έως την 3η δυναστεία, η έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων των πυραμίδων της Γκίζας και της Σφίγγας χρησιμοποιήθηκε ως τάφος των Φαραώ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό οι τάφοι που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή καταστράφηκαν κατά την κατασκευή των πυραμίδων.

Αιγυπτιακό Μουσείο

Το Αιγυπτιακό Μουσείο στην ανατολική όχθη του Νείλου στο Κάιρο ιδρύθηκε το 1857 από την August Mariette και σήμερα περιλαμβάνει περίπου 150.000 εκθέματα από 4.500 χρόνια αιγυπτιακής ιστορίας. Αν και μόνο ένα μικρό μέρος είναι καθόλου προσβάσιμο στους επισκέπτες, ο διαθέσιμος χρόνος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο δεν είναι μακράν αρκετός για να αποκτήσετε κάποια εικόνα, πόσο μάλλον μια επισκόπηση των εκθεμάτων. Μπορεί ακόμη και να είναι δύσκολο ή αδύνατο για τους μη μυημένους να κατανοήσουν και να ταξινομήσουν την ποικιλομορφία και την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. Η Σφίγγα της Γκίζας

Σφίγγα της Γκίζας

Η Σφίγγα Γκίζα είναι το μεγαλύτερο αιγυπτιακό γλυπτό. Ήταν λαξευμένο στον ασβεστολιθικό βράχο του Οροπεδίου της Γκίζας και απεικονίζει ένα ξαπλωμένο λιοντάρι με ανθρώπινο κεφάλι και τη λεγόμενη μαντίλα Νέμες.Η Σφίγγα ήταν αρχικά βαμμένη με κοκκινωπή ώχρα και είχε επίσης μια κατσίκα, η οποία έπεσε στην αρχαιότητα. Κομμάτια του βρίσκονται τώρα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Ακρόπολη Καΐρου

Το 1176 μ.Χ., ο θρυλικός Ayyubid Σουλτάνος Salah ed-Din (Saladin) έχτισε την ακρόπολη στους πρόποδες των βουνών Mokattam βάσει του μοντέλου των φρουρίων της Συρίας για να προστατεύσει από τους Σταυροφόρους. Ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο 30 χρόνια αργότερα, το 1207 μ.Χ., από τον ανιψιό του Salah ed-Din.

Στην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν και Φράγκοι σταυροφόροι. Δεδομένου ότι μέρος του υλικού πέτρας που χρειαζόταν ελήφθη από τις μικρές πυραμίδες της Γκίζας, αυτό οδήγησε σύντομα σε φήμες για ένα «νυχτερινό φάντασμα» του φαραώ που εκδικήθηκε τη βεβήλωση του τάφου του.

Στους αιώνες που ακολούθησαν, οι διάδοχοι του Saladin επεκτάθηκαν και ξαναέχτισαν το φρούριο στην κορυφή του λόφου αρκετές φορές. Τα παλαιότερα κτίρια κατεδαφίστηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν ως επί το πλείστον. Αυτό είχε πρακτική και πιθανώς και μαγική-προπαγανδιστική σημασία, γιατί σήμαινε μια νίκη ενάντια στο παρελθόν και τις επανειλημμένα μεταβαλλόμενες δυναστείες ηγεμόνων. Η ακρόπολη παρέμεινε -με ελάχιστες διακοπές- βασιλική κατοικία μέχρι το 1874.

Όταν ο Αλβανός Μοχάμεντ Άλι, ακόμη Οθωμανός πασάς, κατέλαβε την Αίγυπτο, έχτισε ένα τζαμί στη θέση του παλιού παλατιού των Μαμελούκων, που έφερε το όνομά του και τώρα στεγάζει τη σαρκοφάγο του. Η δυναστεία που ίδρυσε ο Μοχάμεντ Άλι διήρκεσε περίπου 150 χρόνια. Στις αρχές του 19ου αιώνα έκανε την ακρόπολη κατοικία του. Το 1811 απελευθέρωσε τη χώρα από την Οθωμανική κυριαρχία προσκαλώντας και τους 480 ηγέτες των Μαμελούκων στο φρούριο του στην κορυφή του λόφου και στη συνέχεια δολοφονώντας τους. Με αυτή τη «δολοφονία» απαλλάχθηκε από την ισχυρή ακόμη ελίτ των ηγετών των Μαμελούκων και άνοιξε την Αίγυπτο προς τα δυτικά.

κλιμακωτή πυραμίδα

Ο πανίσχυρος ταφικός χώρος της Σακκάρα, ο τεράστιος ταφικός χώρος της αρχαίας Μέμφις, βρίσκεται περίπου 15 χλμ νότια της Πυραμίδας του Χέοπα, στην άκρη της λιβυκής ερήμου. Αυτό εκτείνεται σε μια περιοχή μήκους 7 km βορρά-νότου και 500-1500 m ανατολικά-δυτικά πλάτος και έχει ταφικά μνημεία από όλες σχεδόν τις εποχές της αιγυπτιακής ιστορίας. Αυτή η νεκρόπολη πιθανότατα πήρε το όνομά της από τον θεό της νεκρόπολης με κεφάλι γεράκι, Sokar και μας προσφέρει κυρίως τάφους από το Παλαιό Βασίλειο. Περισσότεροι από 20 βασιλιάδες θάφτηκαν εδώ, συμπεριλαμβανομένου του Φαραώ Djoser (Zoser, 2ος βασιλιάς της 3ης Δυναστείας). Πάνω απ 'όλα, οι Φαραώ της 3ης - 6ης δυναστείας βρήκαν εδώ την τελευταία τους ανάπαυση, καθώς και άξια μέλη της αυλής τους και πολίτες του Μέμφις που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά αυτό το μέρος. Το πιο επιβλητικό κτίριο της νεκρόπολης είναι η πυραμίδα του Djoser. Κατά τη διάρκεια της 19χρονης βασιλείας του, ο αρχιτέκτονας και ανώτατος καγκελάριος του, Imhotep, έχτισε τη λεγόμενη πυραμίδα των 60 μέτρων της Σακκάρα. Σύμφωνα με τον Manetho, στον Imhotep αποδίδεται η επινόηση του κτιρίου με πελεκητές πέτρες. Η πλήρης κυριαρχία της τεχνολογίας στην αρχή της εισαγωγής της είναι εκπληκτική. Σήμερα, η κλιμακωτή πυραμίδα του Djoser και το ταφικό συγκρότημα που την περιβάλλει είναι οι πρώτες μεγάλες πέτρινες κατασκευές στην Αίγυπτο. Το σχήμα τους μπορεί να εξηγηθεί ως μια περαιτέρω εξέλιξη από τους προηγούμενους ορθογώνιους τάφους, που ονομάζονταν μασταμπά (αραβική τράπεζα) λόγω του σχήματός τους και χρονολογούνται από την 1η και 2η δυναστεία.

Εκδρομή Σαρμ Ελ Σέιχ-Κάιρο 2 ημέρες

Σημείο Συνάντησης: Το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ---- Σημείο Επιστροφής Το ξενοδοχείο σας στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Reviews (0 Reviews)

Πώς κάνετε κράτηση;

Πώς μπορείτε να κάνετε κράτηση; Οι ερωτήσεις / οι ανησυχίες σας είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Επομένως, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για επείγοντα θέματα τηλεφωνικά στον αριθμό κινητού 00201000835673 (είναι δυνατά και μηνύματα WhatsApp και Viber) "σχεδόν" 24 ώρες ή με απευθείας ταχυδρομείο στο info@book-tour-egypt.com .... Συμπληρώστε τα δεδομένα στη σελίδα "Κράτηση τώρα", στείλτε μας email ή καλέστε στο 00201000835673. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε ένα κατάλληλο ραντεβού με τον ξεναγό μας στο ξενοδοχείο σας. Μετά την άφιξή σας, θα σας συναντήσει και θα σας δώσει περι... ...Συνέχισε να διαβάζεις

Πώς πληρώνετε;

Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση μέσω της τράπεζάς σας στον λογαριασμό μας ή να πληρώσετε με μετρητά επιτόπου στην Αίγυπτο. Όταν φτάσετε στην Αίγυπτο, ο ξεναγός μας θα σας επισκεφτεί στο ξενοδοχείο, θα εισπράξει τα χρήματα ή το υπόλοιπο και θα σας δώσει την απόδειξη Προσφέρουμε πέντε επιλογές: - Μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ποσό ή μια κατάθεση στον λογαριασμό μας μέσω της τράπεζάς σας - Μεταφορά ολόκληρου του ποσού ή μερικού ποσού ως κατάθεση Πληρωμή μέσω PayPal (ενδεχομένως να σχετίζεται με χρεώσεις) Πληρωμή στον υπάλληλο μας στο αεροδρόμιο με μετρητά Η πληρωμή για... ...Συνέχισε να διαβάζεις